Boensma Automaterialen wordt lid van het API netwerk.

De samenwerking was er al vele jaren. Deze groeide elk jaar, de volgende logische stap in de samenwerking is nu gezet, Piet en Kim Boensma worden lid van het API netwerk. Met deze stap profiteren zij mee met de voordelen van het API lidmaatschap en sluiten zij zich aan bij een netwerk van ondernemende en onafhankelijke grossiers in de aftermarket met toekomst.

“De groei in samenwerking de afgelopen jaren was met name te wijten aan het complete pakket in combinatie met passende logistiek en de persoonlijke benadering van Doyen Auto. Doyen is een stabiele partner, je  kunt er afspraken mee maken die voor beiden interessant zijn en dat is de basis van een

succesvolle  samenwerking voor de lange termijn voor ons. Wij hebben goed contact met de reeds aangesloten API grossiers. Ook zij zijn ondernemers met een eigen visie en hart voor de zaak en met dezelfde uitdagingen die wij ondervinden” aldus Piet Boensma.

Boensma Automaterialen is gestart in 1986 door de heer Boensma sr. In 2010 hebben Piet en Kim de zaak overgenomen. Zij leveren al jaren het complete API pakket slijtage onderdelen en starten nu ook met het private label Requal. Met de introductie van het complete pakket Requal kan ook het Requal garage concept, Requal Erkend Reparateur, nu worden aangeboden. Het bedrijf omvat tevens een gespecialiseerde werkplaats en team voor revisie van onder andere cilinderkoppen, startmotoren en dynamo’s en een uitgebreide voorraad gasveren en gasveer reparatie. Met een team van 14 medewerkers ziin zij een sterke en stabiele speler in de aftermarket voor de regio Goor, Gelderland.

“Elke uitbreiding van het API netwerk is het bewijs van onze goede prestaties. De komst van Piet en Kim Boensma is speciaal omdat wij in fases meer zijn gaan samenwerking en nu goed weten wat we elkaar te bieden hebben. Dat zij API lid worden is voor ons de kers op de taart” aldus Marcel Streppel, directeur Doyen Auto Nederland.


Hampsink Automaterialen Oldenzaal & Apeldoorn sluiten zich aan bij het API netwerk

Het API netwerk is uniek in de markt omdat er naast een zakelijke verbinding ook een sterke persoonlijke verbinding is tussen de leden onderling. De loyaliteit naar Doyen Auto als drijvende kracht achter het concept is een vanzelfsprekende.  Na de toevoeging van Boensma Automaterialen uit Goor per 1 december 2017 is het API netwerk opnieuw uitgebreid met een lid dat enerzijds zelfstandigheid zoekt en anderzijds graag de ondersteuning van een netwerk ondervindt.

“De samenwerking met Doyen is er al vele jaren. De samenwerking is prettig door de stabiliteit die Doyen biedt in merkenbeleid, constante beschikbaarheid en commerciële afspraken. Wij zoeken een partner om op te bouwen, die keuzes durft te maken voor de lange termijn en daar ook als team achter staat” aldus Roy Hampsink.

“ De keuze voor het API netwerk is weloverwogen en heeft diverse redenen. API is een club ondernemers met een sterke groepsgevoel. Dat groepsgevoel en het bundelen van krachten vanuit de wensen van de ondernemers zelf, dat spreekt ons erg aan”.Tevens is het Requal merk een unieke lijn met een marketing pakket dat in dienst staat van de garage en de grossier. Ook die aanpak en de kansen die dat met zich meebrengt zien we als een toevoeging die ons verder brengt” aldus Mathijn Wevers.

Al ruim 30 jaar is Hampsink Automaterialen met een vestiging in Oldenzaal en Apeldoorn een begrip in de regio. De twee vestigingen zijn opgericht door de heer Herman Hampsink. Heden ten dage leidt zijn neef Roy Hampsink de vestiging Oldenzaal en zijn schoonzoon Mathijn Wevers runt de zaak in Apeldoorn. Voor beide vestigingen is gekozen voor het API netwerk. Voorheen waren beiden lid van het GroupAuto netwerk. 

“Het draait bij deze keuzes om de toegevoegde waarde die je te bieden hebt als bedrijf en netwerk. De toegevoegde waarde moet niet alleen helder zijn, het moet vooral bij je bedrijf passen. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij met deze vernieuwde samenwerking voor beide partijen een win-win situatie onstaat” aldus Marcel Streppel,directeur Doyen Auto Nederland.

 
 

Multiparts Den Haag wordt API grossier

 


Van Dijk, Meppel sluit zich aan bij API

Van Dijk Automaterialen werd in 1986 opgestart door de heer van Dijk sr en zijn zoon Rene van Dijk. In 1998 hebben Rene en zijn vrouw Anja het bedrijf geheel overgenomen. In 2002 verhuisden zij naar de huidige lokatie aan de Setheweg 9 te Meppel. Met een specialiatie in de revisie van startmotoren en dynamo’s  bieden zij een specialisme dat nog altijd veelgevraagd is in de regio.

“Na een jaar intensief met Doyen te hebben samengewerkt was het voor mij duidelijk dat het API lidmaatschap een toegevoegde waarde voor mijn bedrijf kan zijn waar wij stappen voorwaarts mee kunnen maken” aldus Rene van Dijk. Als Api’er behouden wij onze eigen indentiteit maar gaan we wel bij een groep horen die samen met Doyen de zaken organiseert waar je als individuele grossier niet aan toekomt. “Met de API marketing en  Requal met het bijbehorende garageconcept Requal Erkend Reparateur zijn wij in staat ons nog meer te onderscheiden in de markt”.

Het garageconcept Requal Erkend Reparateur is een snelgroeiend concept (140 leden), dat in de 2e helft van 2016 een nieuwe fase ingaat waarbij de inhoud en ondersteuning uitgebreid gaat worden met een aantal nieuwe modules.  De voordelen van de Requal producten zijn helder, een complete lijn onderdelen voor auto’s van vier jaar en ouder van uitstekende kwaliteit tegen een lage prijs.

“Wij zijn er trots op wederom een nieuw API lid te mogen verwelkomen en verheugen ons op de API roadshow die wij in juni gezamenlijk met het team van van Dijk Automaterialen organiseren” aldus Kees Willemsen, Sales Manager Doyen Auto. “Wij verwachten de komende maanden een verdere uitbreiding van het API netwerk, er zijn nog voldoende regio’s waar ruimte is voor nieuwe API’ers”.


Jagersma Roden - nieuw API lid